Parduotuvė

Šaltmėtė (Spearmint)

7.90

Ekologiškas

 

Lotyniškas pavadinimas: Mentha spicata.

Aromatas: aštrus, saldus ir mėtinis. Švelnesnė pipirmėtės atmaina.

Gavybos būdas: distiliuojamas garais.

Iš kurios augalo dalies išgautas: iš žydinčių viršūnių.

Kilmės šalis: Afrika / Indija.

Talpa: 5ml.

 

Laikymo sąlygos: norint išlaikyti optimalų šviežumą,

laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

 

Įspėjimai: gali dirginti odą, vengti kontakto su akimis,

nenaudoti sergantiems epilepsija, vartojant homeopatinius vaistus,

nėštumo metu ir vaikams iki 4 metų. (nuo 4 metų mažomis dozėmis,

o saugiausia nuo 7 metų). Saugoti nuo vaikų!

Tik išoriniam naudojimui.

 

Sertifikatai:

Soil Association Health & Beauty Organic Certificate;
Gas Liquid Chromatography (GLC) certificate;
Certificate of Analysis (CoA) certificate;

 

Uostymui
Voniai
Kompresams
Buičiai
Pirčiai
Garinimui
Masažams
Įtrinimams

Turime

Kiekis

Aprašymas

Šaltmėtė (Spearmint)

Svarbu: įspėjimus visada perskaitykite puslapio viršuje prie informacijos ir ant buteliukų. Nenaudokite vakare, nes galite neužmigti. Visada skieskite. Šaltmėtė yra švelnesnio kvapo ir silpnesnio poveikio nei pipirmėtė.

Proporcijos: vaikams nuo 4 metų, senjorams ir jautrią odą turintiems – Į 20 ml. augalinio aliejaus 2-4 lašai eterinio aliejaus. Vaikams nuo 7 metų į 20 ml. augalinio aliejaus 4-6 lašai eterinio aliejaus. Suaugusiems – į 20 ml. augalinio aliejaus 12-18 lašų eterinio aliejaus.

Masažas: esant skrandžio skausmams, viduriavimui, nevirškinimui ar vėmuliui, tinkamai atskiestu su baziniu aliejumi galima daryti skrandžio srities ir pilvo masažą, pagal laikrodžio rodyklę. Mušant temperatūrą, masažuoti blauzdas ir padus. Tinkama malšinti menstruacinius ir raumenų skausmus.

Kosmetika: 1-2 lašais eterinio aliejaus galima praturtinti kosmetikos gaminius (šampūnus, losjonus, kremus). Jis veikia stimuliuojančiai, antibakteriškai, turi priešuždegiminį poveikį. Puikus antioksidantas ir antiseptikas.

Vonia: nelašinkite daugiau kaip 3-jų lašų šio aliejaus ir visada prieš pildami į vandenį sumaišykite su jūros druska arba skieskite pienu. Turintiems jautresnę odą eterinį aliejų rekomenduojama dar papildomai praskiesti su augaliniu aliejumi ir tik tada pilti į vandenį. Peršalus, susirgus gripu ar karčiuojant labai naudingos vonios su šaltmėte + levanda + mairūnu. Taip pat mažina nuovargį.

Uostymas: garų inhaliacija su šiuo eteriniu aliejumi valo nosies kanalus, lengvina kosulį. Jeigu važiuojant transporto priemone užsupa ir pykina galima įkvėpti tiesiai iš buteliuko arba nosinaitės su keliais eterinio aliejaus lašais.

Kompresai: šalti šaltmėčių kompresai dedami ant kaktos ir smilkinių, gali pagelbėti esant galvos skausmams. Karščiuojant dažnai drėkinti kūną kompresais su kambario temperatūros vandeniu ir keliais lašais šio eterinio aliejaus.

Buitis: išplaukite namus ir nuvalykite paviršius su vandeniu ir keliais lašais šaltmėčių eterinio aliejaus arba šio aliejaus užlašinkite kenkėjų mėgstamose vietose. Tai puiki parazitų atbaidymo priemonė. Sumaišius vandenį su šaltmėtės eteriniu aliejumi, purkšti aplink langus ir duris, kad atbaidytumėte skruzdes ar muses. Medienos, betono ar plytelių saugiam grindų valymui  šį eterinį aliejų galima maišyti su actu ir vandeniu.

Garinimas: valo ir gaivina namų orą. Aromatas raminantis, tonizuojantis, didina koncentraciją ir sumažina nerimo jausmą (tinkamas studentams). Taip pat lengvina stresą ir nervingumą. Tinkamas garinti peršalus, užsikimšus nosiai ir sergant gripu. Garinti 30-45 min. ir 1-2 val. pertrauka. Garinti 30 – 45 min. ir daryti 1 – 2 val. pertrauką.

Tepimas ant odos: skiestą su baziniu aliejumi tepti ant odos, niežėjimo vietose arba esant galvos skausmui, sinusitui galima tepti sprando duobutę arba smilkinius. Taip pat tinkamai atskiestas tinka raumenų skausmams malšinti, nes nuskausminamąjį poveikį. Tinkamas bičių įgėlimo skausmui malšinti. Esant vidurių putimui, viduriavimui, pilvo skausmams ar sutrikus virškinimui galima atskiestu tepti pilvo ir skrandžio sritį. Padeda greičiau užgyti nedideliems įbrėžimams.

Pirtis: šaltmėčių eterinis aliejus gali būti naudojamas pirtyse. Tik jokiu būdu negalima jo lašinti ant karštų akmenų. Rekomenduojama papilstyti induose su druska, įlašinti kelis lašus į šiltą vandenį ir pastatyti ant akmenų, kad garuotų arba kelis lašus užlašinus ant vantos, paveduoti pirtyje, kad ore pasklistų kvapas.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

logo